tiistai 8. toukokuuta 2012

Jatketaanpa esittelykierrosta...

Mihin jäimmekään viimeksi?
Villa Brantenin vanhan osan kävimme läpi viimeksi joten nyt olisi vuorossa uusi osa.

Astu pariovista sisään olohuoneeseen jossa huonekorkeus on muita huoneita korkeampi. Olkkarista löytyy pieni takka, harmi ettei ole varaava.


Sekä pieni vilkaisu vasemmalle seinustalle. Katossa roikkuu vanha antiikkinen kattokruunu jonka ostimme edelliseltä omistajalta. Tuolla seinällä näkyvä vanha valokuva taitaa olla Emilia Forström, Brantenin ensimmäinen emäntä. Kovin on tuima ilme rouvalla. Ihana mies ei halua tuota tätiä seinälle, on kuulemma niin kylmä katse...


Kun katsomme takaisin keittiötä päin, näemme jälleen nuo vanhat pariovet. Niiden molemmin puolin on nähtävästi edelliset omistajat teetättäneet kirjahyllyt. Olivat muuten täynnä kirjoja. Vanhin kirja taisi olla vuodelta 1845 (vai oliko se 1745, nyt en pääse tarkistamaan), Martin Lutherin kirja. Valitettavasti kirjan kannet ovat kadonneet aikojen saatossa. Myös vintillä oli runsaasti kirjoja eli luettavaa mulla kyllä riittää moneksi vuodeksi eteenpäin. Onneksi tykkään lukemisesta!


Pariovilta kun katsotaan oikealle, siirrytään pieneen käytävään joka johtaa kylppäriin ja lasikuistille.


Kurkkaa kuistille! Paljon ikkunoita, ihana kesähuone... sitten joskus...


Tuolit ja vasemmalla puolella oleva "palahyllykkö" kuului kauppaan, antiikkisen lipaston ostimme edellisiltä omistajilta.


Toisesta suunnasta katsottuna. Verhon takana olevasta ovesta pääsee pihalle kirmaamaan :) Tällä hetkellä tuo kuisti on lattiasta kattoon täynnä tavaraa, vain kapea käytävä päästä päähän.


Kylppäri tarvitsee remontin, heti kun siihen löytyy aikaa ja rahaa. Onneksi siellä on tuo suihkukaappi ettei tarvitse kovasti huolehtia mahdollisia vahinkoja. Harkinnassa muuttaa tuo sauna kodinhoitohuoneeksi kun meillä kuitenkin on tuo ulkosauna jota ollaan käytetty melkein joka viikko kelistä riippumatta. Nyt tuo sisäsaunakin on täynnä lattiasta kattoon...


Oikealla on Ikean tuommoinen allasjuttu. Ikkunasta näkymä lasikuistille...


Oven ja piipun väliin on ahdettu hylly esim. pyyhkeille. Tätä kylppäriremonttia en ole kyllä kovin paljon vielä suunnitellut. On ihan riittävästi miettimistä yläkerran kanssa.







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti