sunnuntai 6. toukokuuta 2012

Punainen tupa ja perunamaa

Monen unelma on punainen tupa ja perunamaa. Meillä on nyt se punainen tupa ja perunamaa piti saada aikaiseksi viikonlopun aikana... No saatin me pieni perunamaa aikaiseksi, enemmänkin olisi voinut olla jos myös ihana mies olisi ollut koko viikonlopun pelissä mukana.

Unohdin tietenkin ottaa ennen kuvan mutta minäpä kerron mikä oli lähtötilanne. Paikalla on selvästikin jossain vaiheessa ollut perunamaa koska pinta on epätasainen kuin pelto. No tuo aikaisempi perunamaa ei kyllä ole nähnyt kuokkaa piiiiitkäään aikaan! Koska suurin osa "nurmikosta" oli sammalta. Eikä siinä kaikki, jonkinlainen pensas on kai koittanut voittaa alaa jossain vaiheessa koska järkyttävä määrä paksuja juuria oli vastassa kun rupesin sitä kaivelemaan.

Sammalen rapsimisen, maan irrottamisen, monen kiven, juurenpätkän ja tuskaisan tunnin jälkeen tuloksena oli pari rivillistä pottuja...! Ajattele, pari reilun 2m riviä!!!! Enpä olisi uskonut että niin vähän saa aikaiseksi...


Oli kuitenkin pakko laittaa perunat tuohon pieneen länttiin jotta saataisi toivottavasti juhannukseksi uusia pottuja. Loput tästä hommasta tehdään pikku hiljaa. Tuo pintakerros on 10cm paksua ruohoa ym, sen alla vielä ne hiivatin juuret.

**************

Kertokaapas mikä sipulikukka tämä on? Uskomattoman kaunis taivaansininen väri!!!


Entäs mikä tämä mahtaa olla?


Täällä on näkynyt kovin vähän valkovuokkoja mutta tänään huomasin omalla pihalla useitakin valkovuokkoja.


Saunan edustalla vuorenkilpikin on innostunut tekemään nuppuja joten kohta saamme nauttia niiden kukinnasta.



Skilla on vallannut etupihan nurmikosta ison osan. Ihana mies sanoo että piha on täynnä smurffeja :)



Porsliinihyasintti on täydessä kukassa. On se kyllä nätti kukkanen!!!



Syreenin alla olevassa sipulipenkissä kukkii muutama keltavalkoinen narsissi, voisikohan tuo olla "bravour"...


Keltaiset narsissit ovat nupussa. Tekisi kovasti mieli ottaa noita kukkaan puhjenneita sisälle maljakkoon, mutta kun en millään raaski. Tiedän, ihan tyhmää...


Tämä esikko (mikä lie lajike) puhkeaa kohta kukkaan. Tuo on todella pienikasvuinen.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti