torstai 3. toukokuuta 2012

Omenapuu ja kukkapenkkien asukkaita

Plantagenissa oli kanta-asiakas tarjouksena muutama omenapuu joten mukaan tarttui yksi Punakaneli joka pääsi samantien maahan. Iki-ihana mies kaivoi urheasti kuopan sille. Maa oli todella kivinen joten kyllä siinä työtä sai tehdä. Sekoitin kuopasta kaivettua hiekkaista maata, kompostia sekä puutarhamultaa keskenään. Toivottavasti ei tullut liian vahvaa maata... Paikka on kuitenkin aurinkoinen ja maa on läpäisevää ja paikka on lievästi viettävä. Juurelle kunnon kerros oksasilppurin tuotosta, eli tällä kertaa juhannusruusun oksasilppua.


Tien vieressä olevan "kivimuurin" vierustalla näyttää olevan jonkinlainen sipulipenkki tai mikä lie valloitus.


Pieni nippu krookuksia löytyi tästä...


Suurin valloittaja  on kuitenkin ollut porsliinihyasintti


Nuppuvaiheessa pohdin ja etsin netistä että mikä ihme tämä on. Jossain vaiheessa esiin tupsahti esiin Villihyasintti. Vasta kun kukat aukesivat ja satuin jostain blogista (muisti taas pettää) bongasin samanlaisia. Kumpi sitten on oikein, sitä minä en tiedä mutta sanotaan nyt että tuo on Porsliinihyasintti.


Keittiön ikkunan edustalta on noussut myös pieni joukko sipulikukkia. Tässä sininen helmililja vai onko oikea nimi sittenkin helmihyasintti...


Tässä narsissi on avautumaisillaan. Mikähän lajike mahtaa olla kyseessä?


Kyllä tuo on kaunis täydessä kukassa!!!


Olisko tämä sitten valkoinen helmililja/-hyasintti?


Edellisen postauksen kukkapenkistä löytyi myös tämä yksilö. Kukka muistuttaa kovasti skillaa. Voiko tämä vain olla valkoinen lajike vai onko kyseessä ihan joku muu?


Näitä pienokaisia on pitkin poikin pihaa ja penkkejä. Olisko tämä jokin esikko esim. kevätesikko? Tietääkö kukaan...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti