perjantai 4. toukokuuta 2012

Kurkista Villa Brantenin sisään

Aiemmin kurkistimme Villa Brantenin ullakolle jonne tulevaisuudessa (toivottavasti kuitenkin jo tämän vuoden aikana) tulee meidän kaikkien makuhuoneet. Kurkistakaa tällä kertaa alakertaan sellaisena kuin se oli juuri ennen muuttoa. Nurkissa oli joitain huonekaluja jotka edelliset omistajat jättivät sekä joitain jotka ostimme heiltä.

Astu sisään, edessä näet yläkertaan johtavat portaat.


Oven vasemmalla puolella (pahoittelen tuota muuttolaatikoiden määrää) on kaunis iso valkokehyksinen peili jonka edelliset jättivät jälkeensä.


Oikealla puolella taas on kaappi jonka ovet on päällystetty tapetilla, lisäsin niihin myöhemmin nupit jotta ovet olisi helpompi avata. Myös kuvissa näkyvä naulakko on edellisten omistajien peruja.


Eteisestä pääsee suureen keittiöön. Keittiö oli tärkeä syy siihen miksi rakastuin tähän taloon. Keittiönoven oikealla puolen on vanha hella (valitettavasti näyttää siltä että leipäuuni ei vedä nuohouksesta huolimatta). Mukava yksityiskohta on tuo osa hirsiseinästä  joka on jätetty näkyviin. Siihen on kiinnitetty koukkuja esim kuparipannuja varten (yhden olivat jopa jättäneet jälkeensä).


Tässä onkin näkymä oven vasemmalla puolen. Kaapisto on IKEAsta. Kaapistoja ei ole paljon, eli tällaiselle hamsterille kuin minä niin se on pienoinen ongelma joka pitää ratkaista. Hankin jo ennen muuttoa pari vitriiniä Huuto.net:stä. Saa nähdä minne ne lopulta päätyvät.


Alla vielä kuva seinustan toisesta päästä. Tuossa jääkaapin vieressä näkyvä palkki on myös jätetty entiselleen, siinä on palasia vanhasta vihreäkuvioisesta tapetista. Tämä on hauska yksityiskohta.


Edellisen kuvan oikealla näkyvästä pariovesta oikealle näkymä on tämä. Taulut ja sohva ovat taas talon mukana tulleita tavaroita. Sohva ei ole "hienoimmasta" päästä mutta olin siitä aivan onnessani :) Näyttää siltä että tuo selkänoja on jossain myöhemmässä vaiheessa sahattu tuohon muotoon, koska selkänojassa olevat pyöreät kukkamaiset kuviot ovat jäävät juuri tuohon reunaan. Sen lisäksi niistä on enää puolikkaat jäljellä.

Tuossa vasemmanpuoleisessa taulussa on kuva talosta lähes alkuperäisessä muodossaan. Mökki rakennettiin vuonna 1906. Kirjastossa tutkin kylän historiaa ja sieltä selvisi että alkuperäistä mökkiä laajennettiin jossain vaiheessa (vuotta ei tunneta) eteisellä ja pienellä huoneella joka alunalkaen oli varastotila. Eli taulun kuva on siltä ajalta.


Jos istuisit sohvalla, näkisit tämän osan keittiöstä. Tämä osa on alun alkaen ollut alkuperäisen mökin kammari, siksi keittiöstä löytyy myös tuo pönttöuuni. Vitriini monine astioineen ja kukkapylväät kuuluivat ilokseni myös kauppaan.


Yllä näkyvästä oviaukosta pääsee alakerran pieneen makuhuoneeseen. Poikani ovat saaneet asua tässä pienessä huoneessa tämän ajan. Siellä ei paljon muuta mahdu kuin nukkumaan.


Huoneessa on peräti kaksi ikkunaa, mikä on aika jännä juttu kun huone on niin pieni. Tästä huoneesta tulee aikanaan minun kauan odottama askarteluhuone!!!!!


Tässä nurkassa on pieni komero joka on sijoitettu eteisen portaiden alle.


Vieläkö jaksatte katsoa loput talosta?
Pidetään kuitenkin tässä kohtaa tauko ja tutustutaan talon uudempaan osaan seuraavalla kerralla. Siihen asti, näkemiin :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti